Няма съгласие за съдебната реформа между ГЕРБ и ДПС

Няма съгласие за съдебната реформа между ГЕРБ и ДПС
Бойко Борисов и Лютви Местан Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма постигнато съгласие между ГЕРБ и ДПС как да стане съдебната реформа. Това бе съобщено след срещата в парламента между премиера Бойко Борисов и ръководството на ДПС, към която на по-късен етап се присъедини и Радан Кънев.

Премиерът Борисов призова до петък да се водят разговори. Според него вариантите са два - събиране на 180 подписа до петък и изтегляне на сегашния законопроект или гласуването му в петък в търсене на повече от 160 гласа.

"Станах конституционалист зорлем", заяви Борисов след срещата.

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че иска ускоряване на съдебната реформа, но в друг вариант. "Да се внесе нов проект за изменение на конституцията, който да съдържа само консенсусните положения, които г-н Борисов представи и тази реформа да се реализира още на етап внасяне с над 180 подписа", обясни лидерът на ДПС. Според него в противен случай има риск конституционната реформа да се провали, което ще бъде изключително лош знак за България.

Радан Кънев обяви, че ще резюмира разликата в позициите, тъй като към настоящия момент само те са това, което може да се резюмира. "Групата на Реформаторския блок не е имала време да се събере предвид изненадващото, по същността си конструктивно, но към настоящия момент за нас неприемливо предложение на ДПС", добави той.

#Бойко Борисов #Борисов #ДПС #Лютви Местан #Местан #Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"