Полицейският синдикат се оттегли от преговорите с Бъчварова

Полицейският синдикат се оттегли от преговорите с Бъчварова
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикалната федерация на служителите в МВР изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, с което я информира, че напуска преговорите с политическото ръководство на Министерството.

Това се случва на 39-ият ден от началото на протестните действия на служителите в МВР, стартирали заради провежданата пенсионна реформа и множеството нерешени проблеми в Министерството на вътрешните работи.

Синдикатът организира протестен митинг на 25 юли

В писмото до вътрешния министър Управителният съвет на Федерацията уточнява, че по време на преговорите са постигнати известни положителни резултати и е постигнато сближаване на някои виждания на политическото ръководство на МВР и СФСМВР – най-вече по проблемите на специализираната полицейска операция по границата с Турция и полагания от служителите извънреден труд.

Според синдикалната федерация обаче тези резултати са частични, а пълната им реализация продължава да остава значително разсрочена във времето и не е гарантирана по никакъв начин.

Не е бил постигнат напредък и по други основни въпроси като преструктурирането в Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението и положението на нейния директор главен комисар Николай Николов. 

От федерацията смятат, че причината за това е липса на желание и/или достатъчен капацитет у ръководството на МВР да се ангажира активно в решаването на множеството проблеми.

#полицейски синдикат #оттегли #преговори #Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници