Яне Янев влиза в надпреварата за кмет на Сандански

Яне Янев влиза в надпреварата за кмет на Сандански
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на РЗС и съветникът на премиера Бойко Борисов Яне Янев ще се кандидатира за кмет на Сандански.

"Родовата памет е една от основните причини, която ме накара да се кандидатират за кмет на родния ми град.", обяснява решението си Янев ред в. "24 часа". От днес той излезе в неплатен отпуск, за да може изцяло да се посвети на подготовката и организацията на местните избори.

"Толкова години се занимавам с национална политика и общозначими национални каузи. Когато преди 10 г. говорих за нова Конституция, на някои това им се струваше като ерес. Днес вече това е тема номер 1 в дневния ред на държавата", коментира още той и допълва, че желанието му е след 4 г. всички да говорят както е постигнал регионът на Сандански, защото бъдещето на Европа е на регионите. "Не може да има силна държава без силни региони", смята още Янев.

Той е амбициран да изпозлва предимствата на новата магистрала "Струма" за развитието на родния си край. Готов е със 7 големи проекта за постигане на просперитет за жителите на община Сандански.

"Много ми е тежко и болно да гледам този Сандански в този му вид. Градът прилича на грохнал старец. Няма живот. Младите хора, в това число и децата, се обаждат от Испания, от Италия, от Гърция, от Щатите, от Канада. За последните дванадесет години на това управление града са напуснали повече от десет хиляди души", допълни Янев.

Що се отнася до амбициите на партията РЗС за местния вот, тя има готовност да участва в изборите самостоятелно и коалиционно в над 100 общини. Основна цел на РЗС е поне в десет общини да има самостоятелно избрани свои общински кметове и да увеличи влиянието си в местната власт с по-голям брой съветници.

 

#Яне Янев #Сандански #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"