Защитници на гората при Борисов с брадви

Защитници на гората при Борисов с брадви
Една от миналите акции на природозащитниците. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ ще проведе протестно шествие по повод готвените промени в Закона за горите на второ четене във вторник.

От 10:00 часа се очаква природозащитниците да занесат символична брадва в Министерския съвет за премиера Бойко Борисов с предложение или да прекъсне корупционните схеми, чрез които ще се застрояват българските гори, или да помогне за изсичането на българската гора, като не спре промените в Закона за горите.

Шествието ще започне от 19:00 ч. от стълбите на бившия Партиен дом към парламента. Протестиращите ще носят 240 символични брадви, по една за всеки депутат, които ще оставят пред сградата на парламента.

Според природозащитниците с новите лобистки поправки към Закона за горите освен писти и лифтове управляващите добавили дълъг списък от сгради и съоръжения, които ще могат да се строят в горите, без да се изключват от горския фонд.

„Това значи, че гора „на хартия“ вече ще могат да се водят стадиони, футболни и голф игрища, писти, сгради за културни и религиозни нужди, мини ВЕЦ-ове и други“, допълват природозащитниците.

#природозащитници #ВЕЦ #протест #депутат #Парламент #Партиен дом #премиер #Бойко Борисов #Министерски съвет #брадва #Закона за горите #„За да остане природа в България“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »