Йорданов: 3-те убийства не са ескалация на престъпността

Йорданов: 3-те убийства не са ескалация на престъпността
Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Снимка: „168 часа“
A A+ A++ A

Няма ескалация на престъпността в София въпреки трите убийства от последните седмици, категоричен е директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

„В последните седмици се случиха 3 убийства в столицата, които не са разкрити все още. Миналия ден, в събота, имаше убийство, което беше разкрито, но малко се подмина в медийното пространство“, посочи Йорданов пред БНТ във вторник.

„Това са случаи, които успяват да нагнетяват общественото мнение в столицата. Разбира се, че ме тревожат тези убийства посред бял ден. Едни такива престъпления имат широк отзвук, а и говорят за взаимоотношения между хората, които не кореспондират с европейската визия, която се стремим да постигнем“, добави той.

Няма ескалация на престъпността в столицата, категорично няма, подчерта Йорданов. Той добави, че от началото на годината има с над 1000 по-малко извършени престъпления на територията на столицата в сравнение със същото време през 2011 г.

„Убеден съм, че няма връзка между тези убийства в София. При вчерашния случай с убийството на бизнесмена Васил Лазов работим по версията, че убийството е свързано с бизнеса му със застраховки“, обясни Йорданов.

Той посочи, че по отношение на тежките престъпления, извършени в столицата през тази година, ще има и положителни новини, ще има разкритие на тежко престъпление, извършено на територията на София.

За убийството на бизнесмена Йордан Динов директорът на СДВР каза, че още не са разбрали защо сумата от 32 000 лева, която е носил убитият, е била у него.

„Костадин Паскалев е разпитан. Той каза, че са имали среща с убития. Тъй като срещата не се е състояла, Паскалев не е имал представа за какво точно е искал убитият да се консултира с него“, поясни Йорданов.

За убития Кирил Кирилов–Шкафа, един от групата „Наглите“, директорът на СДВР каза, че самата смърт на жертвата е доста нехарактерна.

„Всяка неестествена смърт е нехарактерна. Говорим за стрелба в краката и един от куршумите разкъсва аортата. Говорим за това колко точен трябва да е стрелецът, за да уцели точно аортата на човек“, каза Йорданов.

Според него изстрелите срещу Шкафа са били за сплашване.

#София #престъпност #убийства #старши комисар Валери Йорданов #СДВР #Васил Лазов #Йордан Динов #Костадин Паскалев #Кирил Кирилов #Шкафа #Наглите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"