Металурзите протестират за последно в Кърджали, от утре в София

Металурзите протестират за последно в Кърджали, от утре в София
Кърджали ще бъде изправен пред екологичен проблем, ако работниците изпълнят заплахите си и спрат и последните мощности на ОЦК. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

За последен път във вторник металурзите от Оловно-цинковия коминат (ОЦК) в Кърджали ще блокират за един час пътя Кърджали–Хасково в знак на протест срещу неизплащането на заплатите им и лошите условия на труд.

Синдикалистката от КНСБ Иванка Караколева съобщи, че ако до вечерта не им бъдат изплатени заплатите, металурзите ще спазят решението си и ще протестират в сряда пред офиса на „Интертръст“ в столицата, а след това и пред парламента, предаде Дарик радио.

Ако и до началото на следващата седмица заплатите на работниците не бъдат изплатени, служителите, които поддържат и последните мощности на Оловно-цинковия комбинат, ще спрат да работят, което ще изправи града пред екологичен проблем, а и заводът може след това никога да не заработи.

Междувременно във вторник се очаква да бъде приключена окончателно сделката за прехвърлянето на „ГОРУБСО–Мадан“ на новия собственик - обединението „Върба Батанци“.

Въпреки че в понеделник ресорният министър Делян Добрев обяви, че сделката е финализирана, управителят на „Върба Батанци“ Николай Вълканов уточни за Дарик, че остават административни подробности, които вероятно ще бъдат решени днес.

#Интертръст #КНСБ #Иванка Караколева #Николай Вълканов #Върба Батанци #Делян Добрев #заплати #София #Хасково #протест #металурзи #Кърджали #ОЦК #Оловно-цинковия комбинат #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"