Жълт код в Западна България

Жълт код в Западна България
Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но от НИМХ съветват гражданите да бъдат внимателни. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за 8 области в Западна България за 10 април, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над останалата част от страната кодът е зелен. Очакват се ниски сутрешни температури в областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но от НИМХ съветват гражданите да бъдат внимателни, в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.

Прогназата за времето през деня иначе е за време с разкъсана облачност, на места значителна, но без валежи. Минималните температури ще са между 0° и 5° и на отделни места по високите полета на Западна България и в северозападните райони от страната сутринта ще има слани. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София около 12°.

#София #валежи #облачност #НИМХ #Националния институт по метеорология и хидрология #Благоевград #Кюстендил #Перник #София-град #София-област #Враца #Монтана #Видин #Западна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници