ЧЕЗ: Опазването на човешкия живот е приоритет за нас

ЧЕЗ: Опазването на човешкия живот е приоритет за нас
A A+ A++ A

Опазването на човешкия живот е безусловен приоритет в дейността на ЧЕЗ Разпределение България, заявяват от електроразпределителното дружество.

Реакцията е по повод на разпространеното днес съобщение, че Европейският съд в Люксембург е определил като "дискриминация" поставянето на по-високо място от обичайното на електромери на българското дъщерно дружество на ЧЕЗ в ромския квартал в Дупница.

Европейски съд в Люксембург определи като "дискриминация" мярка за високи електромери на българското дъщерно дружество на ЧЕЗ у нас. Според висшата инстанция е дискриминация решението на ЕРП-то в ромския квартал на Дупница да постави електромерите на по-голяма височина от останалите електромери в други райони. - See more at: http://novinite.bg/articles/96752/ChEZ-Elektromerite-sa-postaveni-na-visoko-za-da-se-opazi-jivota-na-horata#sthash.sN9jtiac.dpuf

Във всички свои действия компанията спазва правата на човека и човешкото достойнство. Монтирането на електрически табла на височина над човешки ръст се извършва основно в райони, където са регистрирани голям брой инциденти, включително смъртни случаи в резултат на престъпни посегателства върху мрежата, обясняват от ЧЕЗ.

По данни на дружеството само през последните 3 месеца (април-юни 2015 г.) при неоторизирани манипулации и кражби от електроразпределителните съоръжения на ЧЕЗ са загинали 4 човека.

ЧЕЗ Разпределение е поставила електромерите на височина в определени райони, заради реалния риск от злоупотреби и посегателства върху мрежата, които водят до застрашаване на живота и здравето на хората, сочът от ЧЕЗ и допълват, че посегателствата над съоръжения от електроенергийната инфраструктура и кражбите на електроенергия излагат на риск здравето и живота не само на техните преки извършители, но и на всички граждани.

Те нарушават правата на добросъвестните потребители, тъй като често водят до сериозни аварии и влошаване на качеството на електрозахранване, пишат още в съобщението.

Окончателно решение по казуса трябва да бъде взето от български съд. Ние вярваме, че то ще бъде справедливо и ще вземе предвид важността на опазването на живота на хората и целостта и сигурността на мрежата. Готови сме да предоставим всякаква информация на отговорните институции в подкрепа на нашите аргументи, уверяват накрая от ЧЕЗ.

#ЧЕЗ #електромери #Европейския съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"