ЧЕЗ: Електромерите са поставени на високо, за да се опази живота на хората

ЧЕЗ: Електромерите са поставени на високо, за да се опази живота на хората
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейски съд в Люксембург определи като "дискриминация" мярка за високи електромери на българското дъщерно дружество на ЧЕЗ у нас. Според висшата инстанция е дискриминация решението на ЕРП-то в ромския квартал на Дупница да постави електромерите на по-голяма височина от останалите електромери в други райони.

Съдът на ЕС сметна, че такава процедура е основана на етническа принадлежност, макар да е било доказано, че в тези области е имало по-често манипулиране на електромерите или тяхното увреждане.

Според говорителката на ЧЕЗ Барбора Пулпанова, електромерите на "дискриминационната" височина са били поставени, преди още чешката компания да влезе на българския пазар. "Причината за поставянето на тази височина е опазване здравето и живота на хората, които често пъти са боравили с уредите по погрешен начин", поясни говорителката.

Тя обяви, че решението на съда не представлява наказание, а е само отговор на въпрос на български съд, който се занимава с дадената ситуация по жалбата на една жена.

#ЧЕЗ #Дупница #Страсбург #европейски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"