Община Гърмен издала над 100 удостоверения за търпимост на незаконните постройки

Община Гърмен издала над 100 удостоверения за търпимост на незаконните постройки
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

124 удостоверения за търпимост на постройки са издадени за ромската махала на кв. „Кремиковци" в Гърмен. Удостоверенията са от 2010 - 2011 година - времето, когато на власт е бил Ахмед Башев. В последствие тези удостоверения са били дерогирани от ДНСК, което от своя страна е позволило издаването на заповед за събаряне.

Това стана ясно от думите на адвокат Даниела Михайлова, която гостува в студиото на БТВ в петък, след като по неин сигнал Европейският съд за правата на човека спря събарянето на къщи в махалата.

„Хората в Гърмен не от 5, а от повече години правят опити да узаконят своите жилища", подчерта тя и се противопостави на тезата, че жителите на квартала са пришълци. Според нейни сведения повечето от тях са родени именно в махалата и разполагат с актове за раждане, издадени също от общината.

Припомняме, че още в началото на конфликта в Гърмен в края на май месец настоящият кмет Капитанова намекна, но не даде конкретни доказателства, че циганската общност в селото разполага с документи, а общинските власти са издавали документи с невярно съдържание, които са въвели в заблуждение жителите в махалата, че са настанени законно.

#Гърмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"