Костов: Били сме в по-тежко положение от Гърция

Костов: Били сме в по-тежко положение от Гърция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер Иван Костов изрази мнение по отношение ситуацията в Гърция, че южната ни съседка се е наела да изпълни "тежка програма" с реформи. В сутрешния блок на бТВ в петък той каза, че ние сме били и в по-тежко положение от Гърция през 1990 година и през 1997 година, по отношение на риск от фалит.

"Дали българските власти са в състояние да върнат този риск, ако се съгласим да помогнем на гърците?", попита той в контекста на исканата от ЕС помощ към нас за южната ни съседка. Що се отнася до позицията на Борисов, че няма да даваме пари за Гърция, Костов е на мнение, че тази позиция трябва да се официализира. 

"Българските политици често говорят без необходимата подготовка, без необходими данни. Гръцките политици обаче са изправени до стената, все едно са пред самоубийство", категоричен бе Костов.

По отношение стабилността на България сега, той е на мнение, че след две години с предсрочни избори, сега сме в "относителна стабилност". "Местните избори ще изиграят допълнителна стабилизираща роля в политическата обстановка у нас", убеден е още бившият министър-председател.

Той определи като "правилна стъпка" срещата между ДПС и Реформаторите. "ДПС води война срещу мен с идеята, че вреди на РБ", добави още Костов. По думите му, партията на Лютви Местан ще загуби много на местния вот, за ГЕРБ ще спечели много.

#Иван Костов #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници