Бойко съветва: Гледайте овце! (освен картофи)

Бойко съветва: Гледайте овце! (освен картофи)
Премиерът Борисов съветва да се гледат овце освен картофи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След като през март премиерът Бойко Борисов посъветва обеднелите хора в България да садят картофи, сега той добави и овцевъдството в списъка на препоръчаните от него препитания за българите.

„Ако искате успешен бизнес, гледайте овце и агнета. Пазарите са гладни, купуват ги и в Европа, и в Турция“, призова премиерът Бойко Борисов в интервю за „Стандарт“, съобщи електронното му издание във вторник.

През март точните думи на Борисов, които взривиха социалните мрежи, бяха, че „при толкова пустеещи земи всеки може да си насади картофи“.

Според Борисов в животновъдството има много хляб. Затова и кабинетът отпуснал 50 млн. лева помощ за стопаните.

„Навсякъде се търси нашата стока, не смогваме да изнасяме“, похвалили се животновъди пред премиера.

Борисов обяснява, че кабинетът търси инвестиции, които да осигуряват работни места и печалба за държавата, а точно обратното се получило с проектите за зелена енергия, които станаха масови през последните години.

„Те само източват пари от хазната. Ако не ги спрем, след 1–2 години може да се наложи да внасяме ток“, заявява още премиерът.

Той разкрива също, че Националният осигурителен институт е затънал като БДЖ, но това се е криело досега, както и това, че всяка година от института са се вадели по 680 млн. лв. за осигуровките на военните, полицаите, разузнаването и ДАНС.

„Всъщност ние пълним НОИ с данъците. Защото предишните правителства не излязоха честно да кажат на хората, че с тази пенсионна възраст не може да се издържа системата. Тоест тези пари се наслагват върху определените бюджети на тези ведомства и това са пари на данъкоплатците“.

В интервюто той обещава, че ще има увеличение на пенсиите през следващата година.

„В средата на годината, от май месец, възнамеряваме да вдигнем най-ниските пенсии от 136 лева на 145 лева“, казва министър-председателят.

Борисов благодари на бившия финансов министър Пламен Орешарски „защото ги е спрял да не откраднат всичките пари и е сложил около 2 млрд. лева в „Сребърния фонд“, за да подпре фискалния резерв. Ако им беше позволил и този буфер да го похарчат, сега нямаше да имаме никакъв шанс“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"