Менда Стоянова отрича да е имало предварителни договорки за Радев

Менда Стоянова отрича да е имало предварителни договорки за Радев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всеки, който беше на дебата може да разбере, че не е имало договорки. Много време се търсеше гуверньор. Нормално е най-активно ние да го търсим. Без гласовете на ГЕРБ няма как да се избере гуверньор и е нормално инициативата да е наша. Това заяви шефът на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова в ефира на Нова телевизия, в сряда.

Тя опроверга обвинението, че е новоизбраният гуверньор на БНБ Димитър Радев е изготвил програмата си с помощта а хора от БНБ. По думите и комисията, която е създало Народното събрание не работи със слухове и догадки, а с факти написани черно на бяло, които се съдържат в един доклад от 400 страници и може да се види всичко.

Тя посочи, че гуверньорът на БНБ трябва да внимава и в личния си живот, и в личните си контакти.

„Всяка подобна позиция ограничава контактите и личния живот. За мен е важна хигиената, която ти сам спазваш”, подчерта Стоянова.

На въпрос за заплатата на Искров, която във вторник депутатът Велизар Енчев оповести- 45 хил. лв., Стоянова посочи, че информацията не е проверена. За старите-нови подуправители на БНБ- Калин Христов и Димитър Костов, Стоянова заяви, че е най-важно те да бъдат оценявани според работата, която са свършили, а тя не била малко.

 

#Менда Стоянова #БНБ #Димитър Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"