Чужденци искат да осиновят кучетата, убили професора в „Малинова долина"

Чужденци искат да осиновят кучетата, убили професора в „Малинова долина"
Екозащитници от чужбина са поискали да осиновят кучетата, които нахапаха и убиха професор Ботьо Тачков в квартал "Малинова долина". Снимка: btvnews.bg
A A+ A++ A

Екозащитници от чужбина са поискали да осиновят кучетата, които нахапаха и убиха професор Ботьо Тачков в квартал "Малинова долина".

Те твърдят, че представляват австрийска и две германски екоорганизации, но въпреки това подават заявление за осиновяване като частни лица, предаде bTV.

Екозащитничката от Германия Рафаела Мокбел твърди, че кучетата не са агресивни.

„Ние си пъхахме ръцете в самите клетки, гладихме ги. Тези кучета не са агресивни. Тези кучета са невинни," каза Мокбел.

Според лекаря от приюта в „Сеславци" обаче едно от кучетата, което нападна професора, проявява агресия.

Съгласно българското законодателство, агресивните кучета се прибират и стоят под наблюдение 14 дни в приют, след което трябва да бъдат евтаназирани.

„Аз не съм съгласна с този закон. Понеже кой определя, че кучетата са агресивни. Те могат да изплашени, да бъдат шокирани, но как да се докаже, че са агресивни," коментира Мокбел.

Екозащитничките признаха, че осиновяването на куче в Германия струва поне 200 и дори 300 евро. Но това били разходи за транспорт, медицински услуги, документи.

Въпреки че кучетата излизат от "Сеславци" обезпаразитени, кастрирани и ваксинирани. Чужденките признават, че осиновителите зад граница не знаят, че четириногите от България са нападали, дори убивали хора.

„Хората идват и просто търсят куче, което да им хареса. Те не питат дали кучето е било агресивно, или как някой го е дефинирал," каза Мокбел.

Двете дами очакват отговор от общината, дали могат да осиновят и 14-те бездомни кучета от "Малинова долина".

#кучета #екозащитници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"