Гръцки министър подаде оставка, втори е на път

Гръцки министър подаде оставка, втори е на път
Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Никос Хунтис, министър по европейските въпроси и депутат на управляващата партия СИРИЗА, подаде оставка, съобщава в. "Катимерини".

Хунтис е първият министър, който се оттегля след постигнатото в понеделник споразумение с еврозоната и международните кредитори.

На поста му ще бъде назначен журналистът Йоргос Куритис.

Гръцкият министър на икономиката и околната среда Панайотис Лафазанис също се обяви срещу споразумението с международните кредитори.

"Така наречените партньори, преди всичко Германия, постъпиха със страната ни като с колония. С това решение те отменят народния мандат, получен на референдума", коментира Лафазанис,  цитиран от гръцката агенция АНА.

Фракцията "Лява платформа" в гръцката управляваща партия СИРИЗА в свое ново съобщение в сайта си "Искра" определя като "унизително" за гръцкия народ и страната постигнатото в Брюксел споразумение с европейските партньори.

"Лявата платформа" призовава народа да не изпада в отчаяние и да продължи да се бори, като казва "не" докрай на меморандумите на кредиторите, на неолиберализма и на икономиите, които в еврозоната вече били институционализирани.

#споразумение #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"