Почина съпругата на Николай Добрев - Елка Добрева

Почина съпругата на Николай Добрев - Елка Добрева
A A+ A++ A

На 67 години почина майката на депутата от БСП Кирил Добрев – Елка Добрева, съпруга на покойния вътрешен министър Николай Добрев, съобщава struma.bg.

Елка Добрева е починала внезапно, съобщиха близки до семейството.

Елка преживя много тежко "изгарянето" на своя съпруг, който отказа поста премиер и върна мандата в тежък за държавата момент, за да не се стигне до сблъсъци, припомня изданието. Тя е майка и на Мариана Добрева - един от най-близките хора в екипа на президента Георги Първанов в двата му мандата.

Елка Стоименова Добрева е родена на 9.12.1948 г. в Гоце Делчев. След дипломирането си като инженер във ВМЕИ “В. И. Ленин” – гр. София, постъпва като конструктор в ЗУКВРС ”М. Антонов” – Гоце Делчев.

През 1974 г. започва работа като учител в сферата на професионалното образование – в родния Гоце Делчев, в Благоевград, а по-късно и в София. В началото на 80-те години става зам.-директор на ТСЕ “А. С. Попов”- София.

От 1986 г. до пенсионирането си през 2009 г. работи в Министерство на образованието и науката. През периода 2013-2014 г. е съветник в Комисията по образование и наука към 42-рото Народно събрание.

Поклонението и погребението ще се състоят на 15.07.2015 г. (сряда) от 11.00 ч. в гробищен парк – гр. Гоце Делчев.

#Николай Добрев #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"