Лукарски проверява дейността на "ВМЗ-Сопот"

Лукарски проверява дейността на "ВМЗ-Сопот"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката Божидар Лукарски е инициирал проверка и очаква доклад за дейността на „ВМЗ-Сопот“ от новото ръководство на предприятието, съобщиха от Министерството на икономиката.

В проверката са включени и всички въпроси, поставени в разпространено днес писмо на синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ при „ВМЗ-Сопот“ относно възстановяването на дейността на площадката в Иганово след инцидентите.

От министерството посочват още, че що се отнася до цитираната в писмото на синдиката „програма на бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев за заработване в пълен капацитет на площадката в Иганово“, такава никога не е била докладвана на Министерство на икономиката. 

В доклада на ръководството на „ВМЗ-Сопот“ следва да бъде включена и информация за новата организационно-управленска структура на предприятието. 

От министерството посочват, че понастоящем трудовите възнаграждения на работещите в предприятието се изплащат редовно.

В момента във „ВМЗ-Сопот“ се извършват ревизии на складовите наличности и документацията на предприятието. Поради големия обем и сложност на подлежащите на проверка обекти и документи е поискана и допълнителна външна експертиза. 

#Божидар Лукарски #дейност #"ВМЗ-Сопот"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »