Кънев: Ако опозицията подкрепи съдебната реформа, не покрепя Борисов и мен

Кънев: Ако опозицията подкрепи съдебната реформа, не покрепя Борисов и мен
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Искаме да успокоим опозиционните политически сили, че с гласа си на първо четене не подкрепят нито Реформаторския блок, нито Христо Иванов, нито Бойко Борисов или Радан Кънев, а европейската перспектива на България и при гласуване на 180 от 240 народни представители, затвърждават евроатлантическия консенсус и стабилността на общото ни отечество. Това написа лидерът на ДСБ Радан Кънев на страницата си във Фейсбук.

По-рано вицепремиерът Ивайло Калфин обвини Кънев в опит за политическа търговия. Според него съдебната реформа трябва да се проведе бързо, но в съгласие и без извиване на ръце. По думите му няма логика Реформаторският блок и Патриотичният фронт да искат приемането на Кодекса за социално осигуряване да се отложи за есента, тъй като по текстовете на документа е постигнато широко обществено съгласие.

“Радан Кънев има огромно желание да обвърже подкрепата си за пенсионната реформа с подкрепа за промените в Конституцията. Подобен начин за политическа търговия е напълно неприемлив за АБВ“, каза Калфин.

Опитът да бъде прокарана съдебната реформа намери и друг отпор. Плакати с лицата на бившия премиер Иван Костов, правосъдния министър Христо Иванов, съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, здравния министър Петър Москов, издателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев и активистите на "Протестна мрежа" Антоанета Цонева и Асен Генов са разлепени из центъра на София. Над лицата им е розов надпис: "#Психодесни" и "Няма да стане, няма да се продадем. Няма да станем филиал на Америка за България!"

#Радан Кънев #Кънев #съдебната реформа #Ивайло Калфин #Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »