Люпко Петрович отново е треньор на Литекс

Люпко Петрович отново е треньор на Литекс
A A+ A++ A

Люпко Петрович е новият старши-треньор на  Литекс. Той пое официално оранжевите, заменяйки на поста Красимир Балъков.

Сръбската легенда бе представен пред медиите и футболистите и веднага се захвана за работа.Ловчанлии проведоха тренировка в неделя сутринта, след което заминаха на тридневен лагер в Трявна.

Там тимът ще се подготвя до сряда, а за вечерта на 15 юли в града на люляците е насрочена контрола срещу Спартак Плевен от 20:00 ч.

„Чувствам Ловеч като свой дом. Не ми трябваше второ обаждане от господин Ганчев за да приема поканата му. Бях на почивка в Черна Гора, но запалих колата и пътувах 14 часа. Пристигнах в полунощ, а той ме чакаше и се разбрахме за няколко минути.  Какво значение има договорът?

Познаваме се и мъжката дума е най-важна. Аз поемам Литекс за трети път, колкото и Цървена звезда. За мен това е клуб, който има всички условия, за да може един треньор да покаже на какво е способен. Не е нужно да ми се поставят конректни цели. В този отбор целта е ясна – да се борим за титлата. Това е и моята лична амбиция и заедно всички ще се опитаме да сглобим боеспособен тим, да играем добър футбол и да радваме хората.“, заяви Люпко Петрович при представянето си. Той получи оранжева фланелка с името си N1 на гърба.

В щаба на Петрович като помощник треньор е привлечен досегашният наставник на дублиращия тим Евгени Колев. С вратарите ще продължи да работи Иво Иванов, а за кондиционната подготовка ще отговаря немецът Гуидо Баур. В близките дни ще стане ясно и името на още един асистент на Люпко Петрович.

Люпко Петрович няма нужда от по-особено представяне. Самият факт , че като наставник на Цървена Звезда е носител на Купата на Европейските шампиони през 1991г е красноречив за успешната му кариера. В богатата му визитка личат трофеи на три континента, както и налагането и съвместната работа с десетки знаменити футболисти.

Двата му престоя в Ловеч също са белязани от паметни за историята на клуба триумфи. През 2004г с оранжевите той печели Купата на България, побеждавайки с човек по-малко на финала ЦСКА в инфарктен мач и изпълнение на дузпи. През  сезон 2005/06  ловчанлии пък  записаха със  сръбския специалист начело най-впечатляващото си представяне в евротурнирите. Литекс игра общо 10 мача и не само се класира за груповата фаза на УЕФА, но и стигна до 1/16 финал срещу френския Страсбург. Активът на Люпко с Литекс в официални двубои във всички надпревари е 93 мача,  в които е постигнал 57 победи, 19 равенства и 17 загуби.

#Литекс #Люпко Петрович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »