Ген. Атанасов: Полицаите се плашат от Бъчварова

Ген. Атанасов: Полицаите се плашат от Бъчварова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шефът на вътрешната комисия в парламента генерал Атанас Атанасов е на мнение, че полицаите се плашат от министър Бъчварова, започнала е да набира авторитет. В сутрешния блок на Нова телевизия в събота, той посочи, че не е запознат да има статистика за случаите на полицейско насилие, но за да се избегнат подобни случаи, трябвало да се обърне много сериозно внимание върху обучението на състава на полицията.

Що се отнася до новия случай на полицейско насилие, при което униформени бият момче и момиче, Атанасов вижда непрофесионализма на пагона.

"Полицаите, които видяхме на клип как бият момче и момиче бяха необучени, видях непрофесионализъм в тях. Представете си, че след като излезе този запис, след като СДВР започна проверка, Бъчварова нареди втора проверка на инспектората. Това означава, че не вярва на тези, които направиха първата проверка. Но като гледаш началника на СДВР, няма защо да се чудим за служителите", добави още той.

„Не си отиваме, защото промяната в съдебната реформа не се е случила. Има огромна инициатива на статуквото да събори гласуването”, коментира Атанасов по повод спекулации около темата със съдебната реформа.

„БСП казва Първанов не ви подкрепя, а искате ние да ви подкрепим. Първанов е известен партиен политически търговец. От тук нататък АБВ ще вид какво е РБ. Ще преценяваме всеки техен ход и всичко, което правя ще го гледаме изкъсо вече”, категоричен е генералът.

По думите му Реформаторите също имали много резерви към пенсионната реформа на Калфин, но въпреки това тя мина на първо четене. „Очаквахме от тях да стане същото.Но те за съжаление обслужват интереси на дългата ръка на Москва у нас. Това е един от механизмите за опит на дестабилизация на българското правителство”, каза той.

Той обясни, че реформа в прокуратурата ще бъде направена, дори и съдебната реформа да не стане факт. „Цацаров си мисли, че води войска да се бие за независимост, а под него се случват някакви неща, които не вижда.

Не сме забравили прокуратурата. Ние знаем, че там е заровено ключето на реформата. Ние ще направим реформите там независимо дали се гласува реформата. Българската прокуратура е един от основните проблеми у нас”, посочи Атанасов.

По думите му, над 90 % от общественото мнение подкрепя реформа в системата.

#Атанас Атанасов #полицаи #Румяна Бъчварова #съдебна система #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"