"Злите сили" са по-силни от всички играчи в съдебната система, убедена е Дончева

"Злите сили" са по-силни от всички играчи в съдебната система, убедена е Дончева
Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Председателят на политическата формация "Движение 21" Татяна Дончева се обяви изцяло за съдебна реформа. В сутрешния блок на бТВ в събота, тя изрази симпатиите си към министър Христо Иванов.

"Българската съдебна система не е просто лишена от воля, за да се справя с проблемите. Там има лобита на различни кръгове с олигархични способности и всеки смята, че най-важно е неговото влияние в съдебната система. Това отчетливо започна да се създава от около 2003 година. Ние имаме проблем, различен от румънския. Проблемът на липса на хора с мисъл в съдебната система стои, но не е достатъчно да има такива хора. "Злите сили" разпростират влиянието си и от 2003 година са едни и същи, макар да сменят играчите във Висшия съдебен съвет", категорична бе Дончева.

Що се отнася до лицата от тази "тъмна материя", тя отказа да назове имена, но посъветва да се видят повтарящите се имена в съставите. 

"На нас не ни е достатъчно да направим нов конституционен модел. Ако тези лица вече 10 години са излъчили своето влияние с мрежи, нищо няма да направите. Сега имаме деморализирана система, в която има професионални магистрати, но те са изтикани от фаворитите на "злите сили" в ъгъла и никога няма да са на ръководна позиция. Затова за тях е много възлово да стане тази драматична и радикална промяна. Затова и прокуратурата трябва да се извади от съдебната система и да има прочистване от хората на "злите сили", добави още Татяна Дончева.

Според нея конституционните промени, заложени от Христо Иванов, са изключително минималистични и няма да свършат никакви радикални промени и не поставят фундамент, който да възпрепятства влиянието на "злите сили".

Що се отнася до метаморфозата на Георги Близнашки от протестър до съветник на ДПС, Дончева не видя "метаморфоза". "Човешко е да иска да получи повече признание, което не е получил преди", заяви тя.

По думите й, Бойко Борисов преследва поста на президент и то със съдействието на ДПС. 

 

#Татяна Дончева #реформа #съдебна система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници