Туроператорът, изоставил ученици: Клевета е, че няма къде да спят

Туроператорът, изоставил ученици: Клевета е, че няма къде да спят
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това, че учениците не е имало къде да спят в Испания, е обвинение и клевета. Те не са били нито в бежански лагер, нито на улицата". Това заяви в ефира на Нова ТВ Ирена Стоянова от туристическата фирма, която остави 31 български деца без хотел в Коста Брава. 

Според родителите, учениците от Националната финансово-стопанска гимназия в София са били изхвърлени от хотела си, защото фирмата, организатор на екскурзията, не е платила нощувките.

Напрежение сред родителите все още има, тъй като не знаят къде ще нощуват децата им в следващите дни.

"Хотелът е двузвезден, с абсолютно лоши условия. Тези хотели се използват предимно от бежанци. Затова децата казаха, че мястото прилича на бежански лагер", посочи родител на едно от децата.

Родителите посочиха, че нощувките там не са били платени от туроператора, а от възрастните, пътували заедно с учениците. Третата нощувка пък е платена от шофьорите.

"Преводът им се забави, мислехме, че ще стигне за два дни, но не стигна. По тази причина ги доплащахме", заяви Стоянова вчера.

Туроператорът твърди, че било платено за тризвезден хотел. Според родителите обаче им е обещан хотел с четири звезди.

"За да бъдат настанени в хотел с четири звезди, трябва необходимо доплащане. Което доплащане, за да ги настаним там, макар да не е по договор, трябва да го извършим ние. Това е желанието в момента на българските туристи. Стоят на улицата не защото няма къде да се настанят – в тризвездния хотел, а защото искат в четиризвездния", заяви в четвъртък Стоянова.

В крайна сметка вчера българските ученици бяха настанени в друг хотел и екскурзията им ще продължи.

 

#туроператор #ученици #хотел #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"