Металурзите от Кърджали се местят в София

Металурзите от Кърджали се местят в София
В сряда металурзите ще протестират пред сградата на собственика на завода „Интертръст холдинг“ АД и пред Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Металурзите от ОЦК – Кърджали, местят протеста си в София в сряда, 11 април.

В понеделник - 40-ият ден от ефективните им протестни действия, работниците блокираха основния път между Кърджали и Хасково между 9:30 и 10:30 ч., съобщиха от КНСБ.

В сряда металурзите ще протестират пред сградата на собственика на завода „Интертръст холдинг“ АД и пред Народното събрание.

Министър-председателят Бойко Борисов оцени протеста на работниците от ОЦК –  Кърджали, като подкрепа на усилията на правителството да се справи с проблема и ги призова, ако преминават към гражданско неподчинение, „пред къщата на Валентин Захариев да го правят“.

В сряда пък се очаква миньорите от „ГОРУБСО–Мадан“ АД отново да слязат под земята, след като сделката за мината с новия концесионер Николай Вълканов беше финализирана в петък.

Остава да се прехвърли собствеността, но това ще стане във вторник, тъй като австрийската банка, където са авоарите на Валентин Захариев, не работи в петък поради великденските празници.

До средата на седмицата се очаква да се прехвърлят акциите, като държавата става собственик на 20%, а 80% са на фирмата на Николай Вълканов „Върба-Батанци“.

Повечето от предписанията на Инспекцията по труда са изпълнени. Закупени са каски, миньорски лампи, самоспасители, работни облекла и обувки.

#Инспекция по труда #концесия #Николай Вълканов #„Интертръст холдинг“ #Валентин Захариев #ГОРУБСО #КНСБ #протест #металурзи #ОЦК – Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »