Събарят още 20 къщи в Гърмен до края на месеца

Събарят още 20 къщи в Гърмен до края на месеца
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Още 20 незаконни постройки трябва да бъдат съборени до края на месеца в ромската махала на Гърмен.

Това стана ясно от уведомително писмо на Дирекция за национален строителен контрол, получено в общината и в дирекция "Социално подпомагане" в Гоце Делчев.

"От ДНСК искат за пореден път от кметството и социалната служба да осигурим социална услуга - настаняване в жилища на хората, които ще останат без дом. А това се знае отдавна, че няма как да направим, тъй като не разполагаме с никакъв жилищен фонд", заяви кметът на община Гърмен Минка Капитанова, цитирана от БТА.

Четири незаконни ромски постройки вече са разрушени в кв. „Кремиковци” в Гърмен. Ромите заплашиха с бунтове, но до сблъсъци с полицията и българското население в селото не се стигна.

Близо 20 деца и възрастни останаха без покрив над главите. Те обаче категорично отказаха да бъдат настанени в социални домове и не искат да напускат ромската махала. Предпочетоха да живеят при свои роднини и близки в квартала.

Акцията на ДНСК се случва под натиска на стотици протестиращи българи, които дадоха ултиматум на институциите да спазят закона и да го приложат така, както правят с останалите граждани.

#събарят #Гърмен #месец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници