Много джаз с Йълдъз Ибрахимова и Ибряма в Русе

Много джаз с Йълдъз Ибрахимова и Ибряма в Русе
Йълдъз Ибрахимова. Снимка: presa.bg
A A+ A++ A

Двама виртуозни български изпълнители - Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма се подготвят да напълнят „Арена Русе“ в началото на есенния сезон - на 18 септември.

Колоритните музиканти ще се изявят в компанията на една от най-старите филхармонии в България – “Проф. Димитър Ненов” - Разград, ще излязат на сцената в новата русенска зала на 18 септември, петък.

Общият проект на Йълдъз Ибрахимова и Ибяма - „ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“, представлява уникално съчетание на стилове – джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика, обединени в прекрасна хармония. Концертът е плод на усилията на режисьора Пламен Панев, който започва работа по него миналата година.

Двамата неповторими изпълнители със световна слава – джаз-певицата Йълдъз Ибрахимова и кларинетистът Ибряма, страхотният оркестър „Тракия“ с ръководител Нешко Нешев и разградската филхармония обещават да доставят на публиката изключително емоционално и вълнуващо преживяване, което е без аналог в България до този момент.

След Русе „ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“ ще бъде представен в Зала 1 на НДК в София, а вече е обявена дата за гостуване и в един от най-авторитетните културни центрове в световен мащаб - „Зурлу център“ в Истанбул през октомври.

Йълдъз Ибрахимова е една от най-популярните родни джаз-изпълнителки, носителка на редица награди - на турското списание „Jazz“ за вокалист на годината (1998), както и на приза „Баларт“ на сдружение „Българска духовност“, връчен ѝ за изключителен принос в приобщаването на балканската култура към световната. През 2009 година грабва и наградата за изключителен принос в развитието на джаза, както и за най-добра промоция на джаз на Международния джаз-фестивал „Нишвил“.

Иво Папазов-Ибряма е изключителен български кларинетист, свирил на редица международни сцени в компанията на световноизвестни джаз изпълнители. През 2005 г. печели наградата на публиката на престижните награди World Music на Радио 3 на британската медийна компания Би Би Си.

#Ибряма #Йълдъз Ибрахимова #Арена Русе #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници