В гръцките банкомати пари ще има до 13 юли

В  гръцките банкомати  пари ще има  до 13 юли
Алексис Ципрас Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Парите в банкоматите ще стигнат до вечерта на 13 юли, обяви председателят на Съюза на гръцките банки Лука Кацели, предаде ТАСС.

„Парите в банкоматите ще бъдат достатъчно до вечерта в понеделник. Банките ще снабдяват банкоматите с купюри през всички дни до тогава. Относно сигурността на спестяванията на гръцките граждани няма никакви проблеми, сега и в бъдеще“, заяви Кацели.

Според финансиста банковият сектор в Гърция постепенно ще се нормализира при постигането на споразумение за финансиране с международните кредитори.

В същото време директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви, че е необходимо преструктуриране на дълга на Гърция, предаде АФП.

Премиерът Алексис Ципрас, която настоява за облекчаване на огромния дълг, обеща днес да представи нова програма за реформи, за да постигне споразумение с кредиторите.

Лагард увери, че институцията е поела ангажимент да намери решение на гръцката криза. Страната се нуждае от най-малко 50 милиарда евро помощ през следващите три години и от облекчаване на дълга.

#Лука Кацели #Алексис Ципрас #Кристин Лагард #Лагард #Гърция #Атина #дълг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници