Борисов: Респектът към пагона идва и от моралния му образ на улицата

Борисов:  Респектът към пагона идва и от моралния му образ на улицата
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Недопустимо е използването на сила от служители на реда срещу хора, които вече са приведени в положение да не могат да оказват съпротива. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод излъчените в последните дни видеозаписи, на които се вижда как полицаи упражняват насилие върху момче и момиче. Клипът бе показан в репортаж на "Господари на ефира", а веднага след това започна и проверка. Стана ясно, че полицаите, замесени в скандала са от Първо РПУ в София.

"Независимо кога са правени записите, те показват пълна липса на професионализъм от полицаите, заснети на тях. Респектът от пагона идва от неговия професионален, но и морален образ на улицата”, посочи Борисов.

Премиерът поиска най-строги санкции за нарушенията.

Междувременно министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова докладва, че е изискала и справка за всички постъпили жалби за полицейско насилие, по които също ще бъдат направени проверки. Едновременно с това вицепремиерът призова да се запази уважение към полицейските служители. „Не става въпрос да прикриваме нещо, а за обективно отношение към органите на реда”, посочи Бъчварова.

#Бойко Борисов #Борисов #полицейско насилие #Румяна Бъчварова #Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници