Цветелин Кънчев не може да „асимилира“ обвиненията срещу Ицо Папата

Цветелин Кънчев не може да „асимилира“ обвиненията срещу Ицо Папата
Не ми го побира акълът, не ми го асимилира и не го вярвам, да тръгне Христо (вляво) да иска пари от някого, с който е във вражда от над 30 години, заяви Цветелин Кънчев (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Състав на Софийски градски съд не даде ход на делото срещу Цветелин Кънчев, Христо Върбанов–Ицо Папата и Димо Станчев, защото последният от подсъдимите от понеделник е на 10-дневно лечение с химиотерапия в Павликени и не се яви.

Тримата ромски лидери са обвинени в изнудване на бившия шеф на „Гражданска защита“ генерал Никола Николов, от когото поискали 250 000 лв.

Ромският лидер Христо Върбанов, по-известен като Ицо Папата, изнудвал семействата на подсъдими за поръчка и опит за убийство, беше задържан заедно с дъщеря си и още едно лице в Костинброд на 6 април.

60-годишният Христо Василев, който е председател на Върховното ромско мешере, и дъщеря му С.Х. (на 35 г.) поискали суми от по над 100 000 лв., като са се ангажирали да осигурят свидетели, които да въздействат в хода на делото за поръчение на убийства срещу Георги Иванов, Васил Георгиев и Любо Кардараша, който има дългогодишен конфликт с Ицо Папата.

„Не ми го побира акълът, не ми го асимилира и не го вярвам да тръгне Христо да иска пари от някого, с който е във вражда от над 30 години“, заяви Цветелин Кънчев в понеделник.

Лидерът на „Евророма“ припомни, че от 2004 г. тотално е скъсал с ромския клан кардараши, който нарече „кардарашката ромска каста“.

„Кардараши в „Евророма“ няма и откакто няма кардараши там, „Евророма“ тръгна напред“, категоричен е Цветелин Кънчев.

По думите му, има „хиляди поводи, по които пари могат да се дадат и след това да се намерят“. Цветелин Кънчев изрази съмнение в обвиненията срещу Ицо Папата.

„Толкова много се обърках, че по едно време се питах дали наистина е арестуван. Нямам никаква информация в детайли, но почвам да имам някакво усещане, че някой наистина им пали фитилите на кардарашите, за да се самоунищожат помежду си“, коментира лидерът на „Евророма“, но отказа да каже кой има интерес да пали фитила на кардарашите.

Следващото заседание по делото беше насрочено на 25 април от 10:30 часа.

#роми #Любо Кардараша #Васил Георгиев #Георги Иванов #„Евророма“ #Цветелин Кънчев #Ицо Папата #Христо Върбанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"