В Русия ще се проведе хетеросексуален парад

В Русия ще се проведе хетеросексуален парад
Снимка: "Единна Русия"
A A+ A++ A

Поддръжници на традиционните ценности организират в Москва парад на хетеросексуалните, съобщи РИА Новости.

Шествието ще се проведе на 8 юни, когато руснаците честват Деня на семейството и Деня на верността. За целта московският съвет на партия „Единна Русия“ е създала флаг с изобразени мъж, жена и три деца, хванати за ръце.

„Това е нашият отговор на еднополовите бракове, това издевателство над понятието семейство. Длъжни сме да поддържаме традиционните ценности“, заяви председателят на московския съвет на партия „Единна Русия“ Алексей Лисовенко.

Организаторите очакват, че на парада ще дойдат хиляди семейства.

В края на май руската полиция разпръсна неразрешен парад в подкрепа на правата на хомосексуалистите в центъра на Москва, задържайки около 20 души. Московските власти отхвърлят искането за провеждане на гей шествия за десета поредна година. Според руските власти публичните прояви на подкрепа за правата на хомосексуалистите са неприемливи.

След разпръсването на гей парада през май анти-гей активистката Елена Кахтарьова, коментира, че Русия няма нужда от евро гей-ценности. "Аз съм против този феномен, който ни беше наложен, против хомосексуализма, против нетрадиционните ценности, казано меко, или на чист руски: против педерастията и содомията", обясни тя.

#Русия #Москва #парад #шествие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници