100 млн. лв. данъци от хазарт влизат в хазната от 1 юли

100 млн. лв. данъци от хазарт влизат в хазната от 1 юли
Прогнозите са събиране на данъци от порядъка на 70-80-100 млн. лв. годишно, но това зависи от броя на издадените лицензи, каза Калоян Кръстев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 100 млн. лв. годишно ще влизат в държавната хазна на България след лицензирането на хазартните сайтове, прогнозира председателят на Държавната комисия по хазарта Калоян Кръстев.

Лицензирането ще започне от 1 юли 2012 г., когато ще влезе в сила вече приетият и обнародван в „Държавен вестник“ Закон за хазарта.

„Прогнозите са събиране на данъци от порядъка на 70-80-100 млн. лв. годишно, но това зависи от броя на издадените лицензи“, каза Калоян Кръстев пред БНР.

По думите му българските граждани залагат стотици хиляди, дори милиони левове в хазартни интернет сайтове, но „в хазната не влиза нищо, защото тези сайтове не са лицензирани и не плащат никакви държавни такси и данъци“.

Калоян Кръстев съобщи, че инспекторите на Комисията по хазарта са извършили десетки проверки на букмейкърските пунктове на убития в София на 4 април благоевградски бизнесмен Йордан Динов.

В много от случаите сигналите за нелегална хазартна дейност са идвали от полицията.

„Бяха съставени голям брой актове за административни нарушения. Всички материали по тези проверки са изпратени до съответните районни прокуратури“, съобщи Калоян Кръстев от Комисията по хазарта.

40-годишният Йордан Динов, собственик на верига от букмейкърски бюра, беше застрелян сутринта на 4 април в центъра на София.

Йордан Динов бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта.

Той е управител на веригата за онлайн залагания „Скай Спорт - 365-България“, които са под шапката на австрийската компания „Планет уин 365“.

Заедно с 29-годишната Соня Букева, Динов е съсобственик на букмейкърската къща, която изгражда мрежа от пунктове за залагания в цялата страна.

#Калоян Кръстев #Държавна комисия по хазарта #хазарт #Йордан Динов #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"