Бедните ще платят сметката в Гърция, сочат експерти

Бедните ще платят сметката в Гърция, сочат експерти
Асен Агов.
A A+ A++ A

"До края на месеца преговорите на Гърция с кредиторите ще се увенчаят с успех. Целият този театър дава едно начало на коренно различно отношение към европейските финанси. Убеден съм, че всичко онова, което се случва в последните седмици ще доведе до една по-добра и устойчива финансова рамка на Гърция. При всички положение ще има отстъпка на около 30% от старите кредити, тоест опрощаване", това мнение изрази финансистът Кольо Парамов в сутрешния блок на ТВ7 във вторник.

От своя страна, журналистът Асен Агов добави, че от цялата ситуация ще спечели олигархията в южната ни съседка. "Бедните хора, онези пред банкоматите, които гласуваха с "Не" в неделя, ще платят цялата сметка. Гърция ще получи отстъпка, но срещу много тежки реформи. Те обаче няма да засегнат олигарсите", категоричен е той. 

Агов е на мнение, че Европа не може да си позволи да изгони Гърция, защото ще последва "тежък радиоактивен прах". "Всички в Европа трябва да намерят елегантният начин да се изкарат победители в тази игра без победители", убеден е той.

Що се отнася до затворените банки в Гърция, финансисът Кольо Парамов е на мнение, че около петък ще бъдат преведени около 20 млрд. евро. "Ние трябва да се учим от преподаването на дипломация от Гърция. Тя успя да проумее ангажимента си и реши да печели - 200 млрд. евро опрощаване на заеми за 17 години. Няма такава държава, която е получила такава отстъпка. Затова тоталният нихилизъм при нас трябва да се осмисли по коренно различен начин", добави още той.

Според Асен Агов пък радикалната левица в Гърция СИРИЗА е временно явление, което е само инструмент.

#Гърция #Асен Агов #Кольо Парамов #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници