Костадин Паскалев заплаши Цветанов със съд заради убития Динов

Костадин Паскалев заплаши Цветанов със съд заради убития Динов
Той идваше към мен и аз потърсих полицаите, обясних им, че той е идвал към мен. Дадох показания, заяви Костадин Паскалев в неделя. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев отрече да е имал финансови отношения с убития миналата седмица бизнесмен Йордан Динов и заплаши със съд вътрешния министър Цветан Цветанов заради намеци в тази посока.

Костадин Паскалев обаче призна пред БНР, че в деня на убийството си Йордан Динов е отивал към неговия офис.

„Аз имах една среща с Йордан Динов и тя се проведе преди шест месеца по искане на бащата, Петър Динов, който е мой изключително добър приятел. По молба на бащата, се опитах да посъветвам Йордан да се откаже от тази дейност, която бащата считаше за опасна. Но Йордан беше убеден, че дейността му е напълно законна и в полза на австрийска фирма с лиценз за хазартна дейност," разказа Костадин Паскалев.

Втората среща, която трябвало да се състои в деня на убийството, преди 11:00 часа, не се е състояла, защото Йордан Динов е бил застрелян.

40-годишният Йордан Динов, собственик на верига от букмейкърски бюра, беше застрелян сутринта на 4 април в центъра на София.

Йордан Динов бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта.

Той е управител на веригата за онлайн залагания „Скай Спорт - 365-България", които са под шапката на австрийската компания „Планет уин 365".

Заедно с 29-годишната Соня Букева, Динов е съсобственик на букмейкърската къща, която изгражда мрежа от пунктове за залагания в цялата страна.

„Той идваше към мен и аз потърсих полицаите, обясних им, че той е идвал към мен. Дадох показания," заяви Костадин Паскалев в неделя.

В показанията си бившият кмет на Благоевград е поискал по случая да бъде разпитан и вътрешният министър Цветан Цветанов заради внушенията, които прави във връзка с бизнеса на убития Динов и отношенията му с Паскалев.

„Бих искал, в предстоящите си публични изявления да каже ясно: парите, намерени в Йордан Динов, са предназначени за Паскалев – и да обясни мотивите си за това твърдение," настоя Костадин Паскалев и се закани да съди вътрешния министър Цветан Цветанов „в български или в европейски съд".

„Нима не знае, г-н министърът, че през 2004 г. срещу Йордан Динов се води дело за черно тото, което обвиняемият печели на три инстанции? Нима не знае, министърът на вътрешните работи, че в момента на убийството си Йордан Динов води три дела срещу НАП и Комисията по хазарта за издадени административни актове. Тоест не държавата съди Динов, а Динов съди държавата," посочи ище бившият кмет на Благоевград.

#Костадин Паскалев #Йордан Динов #Цветан Цветанов #бивш кмет #убийство #министър на вътрешните работи #вътрешен министър #бизнесмен #Комисия по хазарта #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"