Роми заплашват община Гърмен със съд

Роми заплашват община Гърмен със съд
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ромите планират да съдят община Гърмен заради проблема с незаконните постройки в квартал „Кремиковци". Те са категорични, че ще събират пари, за да съдят общината, защото се чувстват измамени, съобщава БНР.

"Почти всички къщи в квартала имат издадени удостоверения за търпимост в общината, като това е станало в периода ноември 2010 г. - юли 2011 г., а някои от постройките са вписани след констатацията на ДНСК като незаконни. Ако се съборят всички 124 къщи от списъка на Държавната агенция за национален и строителен контрол, над 700 души ще останат на улицата. Хуманитарният проблем е неизбежен, ако не се ангажират държавните институции на най-високо ниво", предупреди кметът на Гърмен Минка Капитанова.

Капитанова уточни, че по адресна регистрация към момента има 801 жители в квартала. "Сто нека да останат, а останалите 700 са в селото - на улицата", коментира кметът.

От четирите семейства, чиито единствени домове бяха принудително съборени в началото на седмицата, само едно е останало в квартала при близки роднини. Хората в махалата настояват държавата да спре наказателната акция с аргумента, че никоя институция не се е ангажирала да осигури временно настаняване на най-уязвимите семейства.

#Гърмен #Минка Капитанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори