Страстите в Гърмен пак се нажежават: Полицията предотврати блокирането на сградата на общината

Страстите в Гърмен пак се нажежават: Полицията предотврати блокирането на сградата на общината
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Страстите в Гърмен отново се нажежават. Протестиращи за пореден път излязоха на улицата, за да изразят недоволството си спрямо недостатъчните мерките, които държавата взима срещу ромските гета. Органите на реда предотвратиха намеренията на Инициативния комитет на протестиращите жители, които бяха решили да блокират сградата на общината в знак на несъгласие с ефекта от действията на държавните институции и местната власт, съобщава БНР.

Днес протестиращите получиха отговор от общината на 14-те въпроса, които бяха задали преди време. Те са свързани най-вече с желание да се разкрие истината за адресните регистрации, които са правени през последните години в ромския квартал, както и начинът, по който са се продали някои от имотите там.

Държавата е силна само в наказателните мерки, но когато трябва да поеме социален, здравен или образователен ангажимент към ромския етнос, тя се оказва безсилна, коментират жителите на Гърмен.

Един от организаторите на протестите Иван Байрактаров каза, че е поканил ромско семейство да се настани в негов имот, но все още няма отговор. Той допълни, че и други жители на селото са съгласни да приютят останалите без дом след събаряне на незаконните постройки.

Тази вечер протестиращите жители на Гърмен ще отидат до Марчево.

 

#Гърмен #протестиращи #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »