Соломон Паси: Танковете в България не са чужда военна техника, а съюзническа

Соломон Паси: Танковете в България не са чужда военна техника, а съюзническа
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Танковете в България не са чужда военна техника, а съюзническа. Тази позиция зае бившият външен министър Соломон Паси в ефира на Би Ти Ви. Той даде за сравнение ситуацията между България и Военния блок с парите в едно семейство.

„Г-н Хекимян, женен ли сте, като се ожените парите са ви общи, аз понеже съм женен и знам", заяви Паси и допълни, че ние имаме прекрасни „предбрачни договори с НАТО“.

По думите му имаме договор с НАТО, според който България има право да разположи на своя територия 1040 танка, а не 14.

„Ние трябва да кажем на НАТО да ни прати 1040 танка, за да сме спокони“, заяви още той и обясни причината защо трябва да се притесняваме от Русия с новина от пресата. „Това може да не е „Брейкинг нюз“ сега, но ще стане до няколко месеца“, смята Паси.

Бившият вътрешен министър бе категоричен, че НАТО трябва да покаже воля и сила. "Преди дни "Интерфакс" пусна едно съобщение, че генералната прокуратура на Русия проверява дали прибалтийските държави са се отцепили по законен начин от СССР. "Това е новина, която ще доведе до Breaking news след няколко месеца. Тя ще установи, че не са се отделили по законен начин и Москва има право да нахлуе там. Ако НАТО не покаже своята воля, опасността е реална", каза той.

Паси коментира и темата с предстоящите избори за кметове. В отговор на въпрос дали ще се кандидатира за кметския стол в София, той заяви: "Не сега". И благодари на председателя на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева за номинацията.

Той заяви, че на този етап Реформаторския блок се справят с реформите, но "има какво да се желае с публичното говорене".

 

#танкове #НАТО #Соломон Паси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"