Опозицията в Гърция скочи: Ципрас лъже, че ще отвори банките

Опозицията в Гърция скочи: Ципрас лъже, че ще отвори банките
Снимка: АП/ БТА
A A+ A++ A

Шефът на проевропейската гръцка партия „То потами" Ставрос Теодоракис заяви пред SKAI TV, че премиерът на Гърция Алексис Ципрас лъже, че скоро ще бъдат отворени банките, съобщава „Гардиан". Малка е вероятността да бъдат отворени банките във вторник, тъй като има резерви само около 1,5 милиарда евро, сочи изданието. 

„Гръцкият премиер Ципрас лъже, когато казва, че банките ще бъдат отворени скоро", изтъкна Теодоракис. „Как ще отворят банките? Кой ще даде пари, този проблем ще засегне бедните хора. За разлика от богатите, които са си изнесли парите", подчерта той.

Василис Коркидис, който ръководи гръцката Националната търговска конфедерация, е научил, че банките ще свършат парите до понеделник. По думите му в момента никой не може да се довери на никого.

Междувременно, ново социологическо проучване показва, че референдумът ще бъде много оспорван. 43% от гърците ще гласуват с „Да" на референдума и ще подкрепят мерките на международните кредитори според проучване на GPO, публикувано от euro2day.gr. 43% (мнозинството поддръжници на управляващата СИРИЗА) заявяват, че ще подкрепят призива на правителството да се гласува с „Не".

Обаче статистическата грешка е 3,1%.

Кореспондент на „Скай Нюз" заяви, че кампанията за „Да" на референдума доминира по време на телевизионните паузи за реклами. Има сведения, че се спонсорира от футболния отбор „Олимпиакос" и от гръцката православна църква.

#референдум #опозиция #Атина #Алексис Ципрас #Гърция #банки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници