Подслушване между адвокат и клиент е невъзможно, отсече Цацаров

Подслушване между адвокат и клиент е невъзможно, отсече Цацаров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подслушване между адвокат и клиент е невъзможно. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Цацаров бе помолен за коментар на идеята на премиера Бойко Борисов адвокатите и клиентите им да бъдат подслушвани. Главният прокурор заяви, че това е абсолютно невъзможно.

„Могат ли да се въведат законови промени, които са в нарушение на Конституцията и с които на практика правото на защита на хората драстично ще бъде нарушено", запита Цацаров.

Обвинител номер 1 призна, че в някои случаи има недобросъвестни адвокати. Това обаче не значело, че трябва да зачеркнем изконни принципи

Цацаров посъветва журналистите да потърсят и становището на правосъдния министър Христо Иванов, който е присъствал на заседанието, на което премиерът е дал предложението.

„Не хвърлям топката в чужда градина, но добре е да ги зададете тези въпроси на министъра на правосъдието", подчерта той.

Позовавайки се на последния случай на автомагистрала "Струма", при който човек загина при инцидент, главният прокурор коментира, че не може адвокат на издирвано лице да води "пазарлък" с полицията, както става с този случай.

#Сотир Цацаров #адвокати #клиенти #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »