Папа Бенедикт XVI пристигна за Великденската служба

Папа Бенедикт XVI пристигна за Великденската служба
Със златен кръст в ръката, папата бавно се приближи към олтара, заобиколен от свещи цветя от Холандия, поставен в предверието на катедралата „Свети Петър". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Папа Бенедикт XVI пристигна на площад „Свети Петър" в Рим, където са се стекли хиляди вярващи, за да присъстват на Великденската служба – най-важния момент в годината за 1,2 милиарда католици по света.

Със златен кръст в ръката, папата бавно се приближи към олтара, заобиколен от свещи цветя от Холандия, поставен в предверието на катедралата „Свети Петър", предава БГНЕС.

Осемдесет и пет годишният глава на римокатолическата църква ръководи през нощта срещу неделя тричасовото Великденско бдение, което въвежда вярващите в честването на възкръсването на Исус Христос.

Папа Бенедикт XVI посвети проповедите си на Разпети петък и Велика събота на кризата на семейството в съвременния свят и на загубата на ценностите, което според него е заплаха за човечеството.

След тържествената служба папата ще произнесе своето великденско послание към града и към света (urbi et orbi), последвано от традиционните великденски благопожелания на 65 езика, включително и на български.

#Папа Бенедикт XVI #площад „Свети Петър" #Рим #Великден #литургия #Великденско бдение #Исус Христос #възкресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"