Apple е виновна за края на мобилния Flash, според Adobe

Apple е виновна за края на мобилния Flash, според Adobe
A A+ A++ A

Много хора със задоволство отбелязаха края на работата от Adobe по мобилната версия на Flash. Според тях все пак бившият изпълнителен директор на Apple Стив Джобс се е оказал прав, като е предричал, че Flash Player не е подходящ за мобилни устройства. Изглежда, че има и друга гледна точка. Един от продуктовите мениджъри, които работят по Flash, е коментирал в блога си, че една от причините Adobe да спре работата по мобилния проект е, че той не е имал шанс да бъде достъпен за всички потребители, за разлика от компютърния вариант.

Това, което Майк Чамбърс има предвид, е, че устройствата с iOS представляват голяма част от смартфоните и докато Flash Player не бъде допуснат до App Store, приложението на Adobe няма как да получи същата популярност, както тази на настолната версия на FlashPlayer. Към цялата картина трябва да добавим и все по-голямото разнообразие от мобилни платформи на пазара, което допълнително би усложнило работата по поддръжката на FlashPlayer за всички тях.

http://www.mikechambers.com/blog/2011/11/11/clarifications-on-flash-player-for-mobile-browsers-the-flash-platform-and-the-future-of-flash/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"