Овчаров: БСП да не се занимава с личните амбиции на един или друг

Овчаров: БСП да не се занимава с личните амбиции на един или друг
За да спечелят изборите, социалистите трябва първо да си повярват и да разберат, че БСП е партия, която не зависи от една или две личности, смята Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП трябва да се обърне към проблемите на държавата и да спре да се занимава с вътрешните си драми и с личните амбиции на един или друг човек, смята депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров.

Той не даде категоричен отговор кой трябва да оглави социалистите – предишният президент Георги Първанов или настоящият лидер Сергей Станишев.

„Част от тези, които сега викат промяна застанаха зад Станишев тогава. Сега изведнъж решиха, че му е дошло времето да го свалят и то точно в момента, в който той стана президент на Партията на европейските социалисти," коментира Румен Овчаров пред Нова телевизия.

По думите му в близките десет години нито някой от БСП, нито от десните политически сили ще заеме толкова висок пост колкото Сергей Станишев начело на ПЕС. Именно заради това моментът не е подходящ за промени в БСП.

„За да спечелят изборите, социалистите трябва първо да си повярват и да разберат, че БСП е партия, която не зависи от една или две личности," категгоричен е депутатът от Коалиция за България.

„В БСП има значително повече хора, които могат да я водят и да й бъдат лидери. Да търси решение на реалните проблеми, а не на личните амбиции. Да не става заложник на лични амбиции," подчерта още Румен Овчаров.

По въпроса за АЕЦ „Белене" той каза, че загубените два милиарда лева са за наша сметка, защото Русия си е взела своите пари. Според него двата реактора, които ще пристигнат от Русия, няма се монтират в АЕЦ „Козлодуй".

„Няма защо да спираш руската централа в Белене, за да направиш руската централа в Козлодуй. Няма голяма логика. Американско гориво там не може да се сложи," каза Румн Овчаров и допълни, че руският проект за АЕЦ „Белене" е бил много добър и икономически много изгоден, а американските проекти са два-три пъти по-скъпи.

#Румен Овчаров #депутат от Коалиция за България #БСП #Коалиция за България #Сергей Станишев #Георги Първанов #ПЕС #Партия на европейските социалисти #АЕЦ „Белене" #АЕЦ „Козлодуй"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"