Зеленогорски си тръгва от шефското място на изборния щаб, ако РБ няма обща регистрация

Зеленогорски си тръгва от шефското място на изборния щаб, ако РБ няма обща регистрация
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Найден Зеленогорски ще напусне поста шеф на изборния щаб на Реформаторския блок, ако партиите в коалицията не сключат споразумение за общо явяване на местния вот до 20 юли.

"РБ няма единни кандидатури в 2/3 от областните центрове, а на 25 септември започва кампанията. Ние не можем да влезем в нея, без до края на юли да сме си изяснили какво е политическото споразумение, как се явяваме на изборите, кои са ни кандидатите. Нямаме време да ги наложим - август е малко мъртъв в политическо отношение месец", аргументира се Зеленогорски, цитиран от в. "24 часа".

Той кани във вторник колегите си от ръководствата на останалите партии в блока на председателски съвет, на който да се изчистят част от въпросите.

Заместникът на Меглена Кунева в ДБГ отсече: "Не бих искал да бъда началник щаб на една неподредена и неорганизирана армия. Хората очакват от нас да имаме единство и боеспособна армия, която да се представи силно на местните избори."


Зеленогорски уточни, че резерви към централна единна регистрация за вота, за каквато настоява ДБГ, има поне у две партии - ДСБ и СДС. "Има риск. Можем да се качим на влака в този момент. Ако закъснеем още малко, след 20 юли вече ще бъде доста късно", посочи той.

По думите му ако РБ не успее да се обедини около единна регистрация в ЦИК, добре е такава да се постигне в значителна част от общините. Зеленогорски уточни, че и в този случай той ще работи за изборна победа, но вече не като шеф на щаба.

#Найден Зеленогорски #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници