Федерер и Надал с лесни победи в 1-ия кръг на Уимбълдън

Федерер и Надал с лесни победи в 1-ия кръг на Уимбълдън
A A+ A++ A

Седемкратният шампион в „Уимбълдън“ Роджър Федерер започна с експресна победа за едва 67 минути срещу босненеца Дамир Джумхур с 6:1, 6:3, 6:3 в първия кръг на най-престижния турнир по тенис от Големия шлем.

Швейцарският маестро загуби само 12 точки при свой сервис и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, който е 23-годишен и заема 87-мо място в световната ранглиста.

Федерер преследва 18-ата си титла от Големия шлем и 8-ма рекордна в Уимбълдън, като във втория кръг ще се изправи срещу американеца Сам Куери.

Друг от фаворитите за трофея на „свещената трева“ - Рафаел Надал – също нямаше особени проблеми в преодоляването на първото си препятствие. Испанецът се наложи с 6:4, 6:2, 6:4 над Томас Белучи (Бразилия).

Дъстин Браун е следващият опонент на Надал, който е десети поставен в схемата и ще трябва да опровергае очакванията, че няма да остави сериозна следа в тазгодишното издание на Уимбълдън.

Петра Квитова започна по блестящ начин защитата на титлата си на Уимбълдън при жените.

Мощната чехкиня, поставена под номер 2 в основната схема, смаза в първия кръг Кики Бертенс от Холандия с 6-1; 6-0.

В следващата фаза Квитова ще срещне японката Куруми Нара, която отстрани Магда Линет след 3-6; 6-3; 4-3 и отказване на полякинята.

 

#Уимбълдън #тенис #Роджър Федерер #Рафаел Надал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници