Контузия попречи на Пиронкова да почне с успех на Уимбълдън

Контузия попречи на Пиронкова да почне с успех на Уимбълдън
A A+ A++ A

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова бе измъчвана от физически дискомфорт в първия кръг на Уимбълдън, което доведе до отпадането ѝ в три сета срещу швейцарката Белинда Бенчич.

Пловдивчанката започна силно срещата и спечели първата част с 6:3, но при 1:2 във втория сет си взе медицински таймаут и около четвърт час получаваше лекарска помощ. В крайна сметка Цвети се завърна на корта, но само за да отстъпи с 1:6, 1:6 и да се примири с ранно отпадане на един от любимите си турнири и със сигурност любим от Големия шлем.

Пиронкова имаше проблем с лявото бедро, което така и не ѝ позволи да довърши започнатото в първия сет, поради което българката отстъпи на шампионката от Ийстбърн. Бенчич бе спечелила турнира в събота миналата седмица с победа над Агнешка Радванска, която елиминира именно Цвети на четвъртфиналите.

Така за съжаление след класирането на полуфинал през 2010 и четвъртфинал през 2011 контузия попречи на Пиронкова да мечтае за по-значимо присъствие на тазгодишното издание на Уимбълдън.

Повече подробности за мача на българката четете в Sporta.bg

 

 

#Цветана Пиронкова #тенис #Уимбълдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"