СИРИЗА организира митинг срещу икономиите

СИРИЗА  организира митинг срещу икономиите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващата в Гърция партия СИРИЗА организира в понеделник митинг, на който нейните привърженици да заявят "не" на мерките за икономии.

Те ще бъдат поставени и на референдума на 5 юли, свикан от правителството срещу предложеното от Еврозоната споразумение за финансова помощ на страната, съобщават гръцките медии.

"На референдума ще кажем "не" на икономиите, "не" на ултиматумите на кредиторите, "не" на разпада на демокрацията. Ние ще участваме в утрешните прояви и изпращаме силно послание на гордост, надежда и достойнство към Гърция и Европа", се казва в огласено съобщение на бюрото по печата на партията СИРИЗА. 

Банкова ваканция и контрол на капиталите обяви в обръщение към нацията гръцкият министър-председател Алексис Ципрас. По думите му тази стъпка е резултат от действията на Европейската централна банка.

В "Туитър" Ципрас обяснява: "Последните решения на Еврогрупата и ЕЦБ имаха една цел - да се опитат да задушат волята на гръцкия народ. Те няма да успеят Ще се случи точно обратното - гръцкият народ ще застане твърдо и с още по-голяма решителност. 

#Гърция #референдум #митинг #СИРИЗА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници