ВМА е в прекрасно здраве, а не близо до фалит, твърди шефът на болницата

ВМА е в прекрасно здраве, а не близо до фалит, твърди шефът на болницата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ВМА е в прекрасно здраве, а не близо до фалит. Това заяви шефът на здравното заведение ген. Николай Петров в ефира на Би Ти Ви по повод спекулациите, че болницата се движи към фалит. „Убеден съм, че има и други болници, които също имат планов прием, но не се е разбрало”, добави още той.

В момента ВМА е в прекрасно финансово състояние. Ако се продължава така, след време дупката в здравната система ще се изчисти”, посочи още той и уточни, че на ВМА не достигат на месец около 500 000 лева. „Сега за май сме на плюс, а за същото време на миналата година сме били 10 млн. лева минус", уточни още той.

Попитан пак за връщането на хора, генералът обяви, че просто не е сигурно, че ако се приемат хора сега, изхарчените над лимита пари ще се платят после от касата и това е причината да има отлагане на планираните пациенти.

"Върнали сме 400-500 човека за няколко дни. Става въпрос за планирани пациенти, които са отложени и през тази седмица ще бъдат приети. Просто идва 1 юли и влизаме в нов месец. Като цяло въвеждането на лимити не е лошо, защото има дисциплиниращ ефект. Просто според мен е добре да има дялове в лимита за болниците", посочи още ген. Петров.

По отношение на работата на министъра на здравеопазването Петър Москов, шефът на ВМА заяви, че го подкрепя. „Това, което прави Москов, е добро. Ако аз бях на неговото място, бих направил същото”, завърши той.

#ВМА #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"