Единственият болен от БИРС в Тайланд се излекува

Единственият болен от БИРС в Тайланд се излекува
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единственият пациент в Тайланд, заразен с Близкоизточен респираторен синдром (MERS), е успял да се справи с болестта и да започне да се възстановява. 

Седемдесет и пет годишният мъж, пристигнал от Оман, бе хоспитализиран на 15 юни. Лабораторните изследвания потвърдиха наличието на опасния вирус БИРС (MERS), но сега той вече диша самостоятелно.

"Състоянието на пациента е стабилно. Той може да диша сам, но засега не може да ходи", съобщи представител на здравното ведомство, цитиран от местен телевизионен канал (Thai PBS).

Медиците продължават да следят състоянието на около 150 души, които са имали контакт със заболелия пациент. Засега сред тях няма признаци на заболяването.

За първи път вирусът бе открит при човека през 2012 година в Саудитска Арабия. Разпространението на инфекцията засегна 25 страни, в които официално бяха регистрирани 1,1 хиляди случая на заразяване на хора, в 40% от тях изходът бе смърт.

Южна Корея е втората страна в света по броя на потвърдените случаи на MERS, след Саудитска Арабия.

Заболяването започва като обикновена респираторна инфекция, придружена от повишена температура и кашлица, но бързо се превръща в тежка форма на пневмония.

Заболяването започва като обикновена респираторна инфекция, придружавана с треска и кашлица, но бързо преминава в тежка форма на пневмония.

Ваксина срещу този вирус не съществува. Смъртността при заразяване с този вирус достига 15,7% в Южна Корея.

#Тайланд #БИРС #вирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници