Обама разчита на нежния пол за излизане от кризата

Обама разчита на нежния пол за излизане от кризата
„Дали Конгресът ще заработи по-ефективно, ако в него има повече жени? Разбира се, че да!," заяви американският президент за радост на женската публика. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че възлага големи надежди на нежния пол за излизане на страната от кризата.

По време на конференция в Белия дом, посветена на ролята на жената в икономиката, Барак Обама подчерта, че в скоро време жените ще играят и ключова роля в политиката и икономиката на САЩ, предаде БГНЕС.

„Президентът Барак Обама е с голям принос за масираното навлизане на жените в политиката, като назначи голям брой представителки на нежния пол на ключови места в своята администрация," заяви съветничката на президента по делата на жените Валери Джарет, която откри конференцията.

„Дали Конгресът ще заработи по-ефективно, ако в него има повече жени? Разбира се, че да!," заяви американският президент за радост на женската публика.

По думите му, държава, която лишава жените от възможности за развитие, губи много.

Барак Обама изтъкна и приноса на собствената му жена Мишел за неговото израстване в кариерата, връх в която е президентския пост.

„Мишел е прекрасна съпруга и майка и без нея никога нямаше да стигна дотук!," споредли президентът на САЩ.

Според едно от последните социологически проучвания Барак Обама е два пъти по-популярен сред американските жени в сравнение с Мит Ромни, основен фаворит за кандидат-президентската номинация на Републиканската партия и вероятен съперник на настоящия президент на изборите наесен.

#Барак Обама #президент #Президент на САЩ #конференция #Мит Ромни #Мишел Обама #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници