Мнозинството туристи от атакувания в Тунис хотел са европейци

Мнозинството туристи от атакувания в Тунис хотел са европейци
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

По-голяма част на гостите на хотела в тунизийския град Сус, където по-рано днес въоръжени откриха стрелба и убиха десетки, са били от Великобритания и Централна Европа. Това съобщи управата на хотел "Империал Мархаба" в изявление.

"По-голяма част от гостите са от Великобритания и страни от Централна Европа. Въпреки това към момента не можем да потвърдим националността или други детайли за жертвите", казаха от "RIU group", която менажира хотела.

Президентът на Тунис Беджи Каид Есебси каза пред AFP, че страната му не може да се изправи сама срещу джихадистката заплата, след като въоръжен мъж уби най-малко 28 души в туристически курорт.

„Ние отбелязваме, че Тунис е изправен пред международно движение. Той не може да реагира сам на това. В един и същи ден, по едно и също време Франция стана мишена на такава операция, и Кувейт също. Това доказва нуждата от глобална стратегия и че всички демократични страни трябва сега да обединят сили“, каза Есебси.

Припомняме, че по-рано в петък мъж, маскиран като турист откри огън в "Империал Мархаба" с оръжие, което е било скрито в чадъра му.

В същото време Тодор Петров, пианист и преподавател в Университета в град Сус, който от години работи в тунизийския град, съобщи за БГНЕС, че е бил арестуван и втори нападател. "Нападател откри огън с "Калашников" по туристите и тунизийците на плажа и в хотела", разказа служител на комплекса пред Ройтерс, според когото атентаторът е бил само един – млад мъж, облечен като турист.

 

#туристи #Тунис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »