Експерт: Ислямистите правят атентати, защото смятат това за правилно

Експерт: Ислямистите правят атентати, защото смятат това за правилно
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ислямистите правят атентати, защото мислят това за правилно. Това заяви експертът по радикален ислям Алекс Алексиев в ефира на Би Ти Ви по повод трите терористични атаки днес във Франция, Тунис и Кувейт.

"Те правят тези неща, защото смятат, че това, в което вярват, е правилното – а именно – да избиват неверници", уточни експертът.

По думите обаче трите атентата не са координирани. "Много трудно би било да се координират подобни терористични акции. Факт е, че радикалният ислям се разраства много бързо и за съжаление Европа вече не е извън диапазона на тези терористи", посочи още той.

Експертът смята, че Европа отказва да види същността на този феномен. Той даде за пример Франция, където има 27 "сензитивни градски зони”, което е наименование от политическа коректност на ислямистки гета.

Що се отнася до България Алексиев посочи, че страната ни е в по-добро положение. Той обясни, че нашите мюсюлмани са в болшинството си доста по-умерени от другите, но отбеляза и събитията в Пазарджик.

Но макар че Алексиев смята, че ние сме в много по-добро положение, отколкото европейците,той посочи, че държавата трябва да вземе строги мерки.

Междувременно стана ясно, че специалните служби на САЩ и Великобритания се опитват да намерят връзка между терористичните актове във Франция, Сомалия, Тунис и Кувейт, съобщи ТАСС.

По официални данни на разузнавателните служби засега няма доказателства за връзка между атаките. По мнение на анонимен сътрудник на службите „тези атака свидетелстват, че „Ислямска държава“ успешно използва интернет, за да нанася удари по противниците си извън Сирия и Ирак“. Според него, по-рано тази седмица „Ислямска държава“ е призовала към терористични актове в периода на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

#експерт #атентат #ислямисти #Тунис #Кувейт #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници