Първанов: Аз съм осигурил проектите, на които Борисов се радва

Първанов: Аз съм осигурил проектите, на които Борисов се радва
Намирам за много дребно и непочтено казаното от министър-председателя и това не може да оправдае по никакъв начин неговия провал в енергийната политика, заяви Георги Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предишният президент на България Георги Първанов подкрепя внасянето на вот на недоверие към правителството заради отказа от строежа на АЕЦ „Белене", но това му се струва недостатъчно.

„Струва ми се недостатъчно, рутинно, само допълнителна изява на аргументите на левицата и на всички онези, които отстояват бъдещето на ядрената енергетика в България," заяви във Враца Георги Първанов, цитиран от „Дарик".

По-важно според него е осъществяването на национална подписка по темата „Белене", която би могла да доведе до необратимо решение в полза не само на проекта, а и на ядрената енергетика изобщо.

Георги Първанов отхвърли твърдението на премиера Бойко Борисов, че за целия си мандат като президент не е свършил нищо по темата.

„Аз съм осигурил „Белене" и целия голям шлем – тези енергийни проекти, на които той се радва или които оспорва," коментира Георги Първанов.

Според него министър-председателят разполага с паметните записки, които доказват какво е свършил предишният президент. „Господин премиерът не може да прочете за цял ден това, което аз съм свършил," категоричен е Първанов.

„Южен поток" съм го постигнал аз заедно с президента Владимир Путин. Аз съм осигурил трасетата и източниците на този газ, който той щедро обещава от Азербайджан, който трябва да мине или през Грузия, или по друг маршрут. Така че, намирам за много дребно и непочтено казаното от министър-председателя и това не може да оправдае по никакъв начин неговия провал в енергийната политика," заяви още Георги Първанов.

#Георги Първанов #Президент на България #АЕЦ „Белене" #Бойко Борисов #министър-председател на България #премиер #енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"